Het begin van LEKI

LEKI Lenhart GmbH was een spin off van het houtverwerkingsbedrijf dat door Karl Lenhart in 1948 werd opgericht en dat gespecialiseerd was in het maken van belettering. Karl Lenhart was een fervent skiër, maar was zeer ontevreden over de kwaliteit en functionaliteit van de skistokken destijds. Hij begon zijn machines te gebruiken om handvatten en tellers voor skistokken te ontwikkelen. Omdat Lenhart ook ervaring had in de vliegtuigbouw, wist hij hoe hij aluminium en composiet moest verwerken. Van deze grondstoffen maakte hij zijn eerste eigen skistokken en bracht deze in 1970 onder de naam LEKI, dat staat voor de eigenaar en het hoofdkantoor van het bedrijf - Lenhart in Kirchheim - op de markt.

LEKI CROSS

Hoogtepunten van LEKI door de jaren heen:

1973 – LEKI begint met het produceren van stokken voor cross-country skiën.

1974 – LEKI's klassieke verstelsysteem, een volledig functioneel telescopisch systeem, ontwikkeld door Karl Lenhart, baant de weg voor de LEKI MAKALU, 's werelds eerste verstelbare trekkingstokken.

1982 – LEKI ontwikkelt de eerste trekkingstok met antishock demping, wat zorgt voor nog meer comfort.

1984 – Klaus Lenhart, de jongste zoon van Karl, volgt zijn vader op aan het roer van het bedrijf.

1988 – Nog meer innovaties bij LEKI. In 1988 ontwikkelt het bedrijf de ErgoSoft, 's werelds eerste tweecomponenten grip. Deze specifieke innovatie veroverde de markt en werd een absolute standaard op het gebied van constructie van stokken.

1993 – De eerste CorTec grips zorgen voor een nog comfortabelere grip.

1997 – LEKI verandert de bedrijfsnaam in LEKI Lenhart GmbH.

1998 – Klaus Lenhart's toewijding aan veiligheid drijft zijn constante zoektocht naar technische ontwikkelingen. Het revolutionaire Trigger Systeem, dan eerst voor skistokken geïntroduceerd werd, was een ontzettend grote doorbraak op het gebied van de ontwikkeling van stokken. Tegelijkertijd kwamen de eerste LEKI handschoenen op de markt.

2000 – Opening van de nieuwe productiefaciliteit in Tachov, 's werelds grootste en modernste skistokkenfabriek.

2002 – LEKI begint met het produceren van Nordic Walking stokken.

2003 – LEKI introduceert het Soft Antishock dempingsysteem.

2004 – TÜV SÜD en de Japanse Consumer Product Safety Association (CPSA) voeren de eerste testen op telescopische stokken uit. LEKI was het enige bedrijf dat voldeed aan de criteria van beide testinstituten (vanaf januari 2008).

2006 – Nordic Trigger Shark, de logische ontwikkeling van het Nordic Trigger systeem. De voordelen waren enorm en het systeem werd positief ontvangen door zowel recreatieve als professionele atleten. 'Niks komt tussen je hand en de stok'.

2008 – Bij de lancering werd de Silent Spide Pad al onderscheiden met twee awards, de International Design Award en de ISPO Outdoor Award.

2008– Trigger S slaat aan en wordt breed op de markt opgenomen. Trigger S is een van de meest spectaculaire innovaties op de markt van stokken en handschoenen en de eerste veiligheidsbinding voor skistokken.

2009 – Al sinds het ontstaan van de ISPO, dit jaar 40 jaar geleden, is LEKI aanwezig op deze vakbeurs. LEKI mag zich dus met recht ISPO AS Partner noemen.

2009 – De introductie van een strap met veiligheids ontgrendeling, voor minder risico op blessures. Dankzij de afgeronde vorm kan de Aergon Grip op verschillende manieren vastgepakt worden. Het grote oppervlak zorgt voor een stevige grip, de holle kern maakt de grip lichtgewicht.

2012 – Speed Lock is het eerste en enige externe verstelsysteem wereldwijd dat het TÜV SÜD certificaat heeft. De TÜV standaard van 55 kilo werd ruimschoots overschreden. Dit zorgt voor een veiligheidsreserve dat in kritieke situaties van levensbelang kan zijn. Herstel van houdkracht op elk moment.

2012 – De nieuwe LEKI Smart Tip, een talent op verschillende terreinen voor meer Nordic Walking plezier. De gripvaste pad zorgt voor een goede tractie op bestrating en de geïntegreerde, telescopische hardmetalen punt zorgt voor een stabiele grip in modder en sneeuw.

2012 – In Memoriam. Klaus Lenhart was een uitzonderlijk persoon, uitvinder en denker. Een charismatische visionair die respect, bewondering en het hoogste respect in de hele branche verdiende vanwege zijn rechtlijnigheid. Hij was een gepassioneerde ondernemer die, samen met zijn vrouw, op een verantwoordelijke manier leiding gaf aan bijna 250 medewerkers.

2013 – De vouwstokken van LEKI zijn ook de keus van Ueli Steck, de extreem bergbeklimmer uit Zwitserland. Kleinste pakmaat, lichtgewicht, snel en makkelijk in het gebruik en extreem stabiel. Veelzijdig in het gebruik, of je je nu op een via ferrata bevindt, gaat trailrunnen en op reis bent.

2014 – Kleiner, lichter, sterker. Het nieuwe Speed Lock 2 verstelsysteem werd voor het eerst gepresenteerd op de OutDoor vakbeurs in Friedrichshafen.

2015 – Atletischer, nauwkeuriger, comfortabeler. Op de ISPO werd de Trigger Shark 2.0 voor het eerst gepresenteerd.

2015 – Introductie van het Dynamic Suspension System (DSS). Dit systeem reduceert ongeveer 40% van de impact, wat zorgt voor bescherming van de spieren, banden en gewrichten.

2016 – Trigger S Vertical is een slimme technologie die verschillende gripposities mogelijk maakt, zelfs als je ingeklikt bent. Een Flexband in de strap zorgt ervoor dat je vrij kunt bewegen, terwijl je door de Trigger Loop met de stok verbonden blijft.

2017 – Introductie van de Smart Tip 2.0. Geïntegreerde, uitschuifbare hardmetalen spikes zorgen voor meer grip op onverharde paden. Eenvoudig en zonder gereedschap wisselen van pad.

2018 – Nieuw van LEKI: ELD en SL+. ELD (External Locking Device) is een speciale constructie voor meer stabiliteit en veiligheid bij vouwstokken. Makkelijk in het gebruik: met één druk op de knop gaat de spanning van de stok. SL+ 9Speed Lock Plus) is een geavanceerde versie van het bekende Speed Lock systeem. Het is nog lichter en kleiner, maar heeft wel dezelfde houdkracht.

2020 – De Cross Shark biedt de snelheid van het Shark systeem en de ondersteuning van een hiking grip. Dynamische en comfortabele constructie voor op snelheid georiënteerde bewegingen in de bergen.

2020 - Trigger S wordt Trigger 3D. 21 jaar geleden zette het Trigger Systeem de markt op z'n kop. Nu heeft LEKI dit bewezen systeem geoptimaliseerd en het nog beter gemaakt. Nog meer controle, comfort en veiligheid!

2022 - Na maar liefst 33 jaar hetzelfde logo te hebben gehad, introduceert LEKI in 2022 een compleet nieuwe branding. Deze nieuwe branding (en gloednieuw logo) is een belangrijk onderdeel van de nieuwe, uitgebreide merkidentiteit die dit jaar uitgerold wordt, waarbij de focus ligt op innovatie en topkwaliteit. Precies zoals je van LEKI mag verwachten.