Een multitalent van Leki in vele varianten

De opvouwbare Micro Vario Carbon

Of je nu een trektocht gaat maken of een meerdaagse huttentocht, de Micro Vario Carbon van Leki is jouw eerste keus! Deze opvouwbare stok, die tevens verkrijgbaar is in een Antishock, een Ladies en een extra stevige versie, weegt slechts 240 gram en is te verstellen door middel van het snelle en makkelijk te gebruiken Speed Lock 2 klemsysteem. Het nieuwste technische hoogstandje is het External Locking Device systeem (ELD). Met één druk op de knop wordt de spanning van de stok gehaald, waardoor je je stok nóg sneller op kunt vouwen.

De ronde Aergon grip ligt perfect in de hand en is dankzij de holle constructie bijzonder licht van gewicht. De verlenging van de grip zorgt ervoor dat je de stok op verschillende manieren vast kunt houden en biedt extra comfort.

Leki heeft een hele familie rondom de Micro Vario Carbo ontworpen. Zo is er een speciale damesversie, in lengte verstelbaar tussen de 100 en 120 centimeter, en een versie met een anti-shock systeem. Deze AS versie zorgt voor nog meer comfort op harde ondergronden, vooral wanneer je bergaf gaat. De Micro Vario Carbon Strong maakt de familie compleet. Voor deze extra stevige stok heeft Leki gebruik gemaakt van buizen met een grotere diameter (20/18/16 millimeter). De Strong versie, die in eerste instantie is ontwikkeld voor de actievere bergsporter, kan qua lengte aangepast worden tussen de 120 en 140 centimeter.