4 Your Speed

Nieuw van Leki: Cross Trail

De laatste jaren zijn activiteiten gericht op snelheid en uithoudingsvermogen naar de bergen gekomen. Mountainbiken, speed mountaineering en trail running geven vorm aan de moderne bergervaring en beïnvloeden de manier waarop mensen de natuur en de bergen benaderen. Het ervaren van de natuur en het bereiken van de top zijn nog steeds goede redenen om naar buiten te gaan, maar fitness en gezondheid zijn tegenwoordig de belangrijkste motivatie voor buitenactiviteiten.

De voorbereiding voor een bepaalde race is niet iets wat mensen drijft. Het is het verlangen om in vorm te zijn en te presteren in het dagelijks leven. Bergtochten zijn korter en intenser geworden en dienen in het schema te passen na een drukke werkdag of tijd met het gezin. Een lange termijn en complexe planning voor een technische bergtocht past vrijwel niet in de huidige manier van leven.

Dit allemaal verandert de verwachting van mensen richting hun materiaal. Het materiaal moet ondersteuning bieden aan de eisen van dynamische activiteiten en snelheid. Flexibiliteit is belangrijk, zowel voor je persoonlijke schema als voor het materiaal dat je meeneemt naar de bergen. Prestatieverhogende, functionele, veelzijdige en lichtgewicht producten zijn onmisbaar. Deze nieuwe doelgroep combineert kleding van duursporters met hun hiking outfit. Tights vervangen de wandelbroeken en trailrunning schoenen de zware wandelschoenen.

Leki ondersteunt deze nieuwe doelgroep met de nieuwe Cross Trail lijn. Cross Trail is geen activiteit, maar een nieuwe productcategorie voor iedereen die zich snel in de bergen wilt voortbewegen.