Fred Guerdin over de Leki Micro Trail Pro

'Als je eenmaal met deze stokken hebt gelopen, zal het moeilijk zijn om nog met andere stokken te lopen'

Fred Guerdin, triatleet, aarzelde geen seconde toen hij de mogelijkheid kreeg om de Leki Micro Trail Pro te testen. Hij kent het merk al jaren en gebruikt Leki skistokken in wedstrijdverband en tijdens het freeriden. ‘Het merk heeft een goede reputatie en staat erom bekend dat ze ontzettend hoogwaardige producten levert. Vrijwel alle alpine World Cup skiërs gebruiken Leki stokken, dus dat zegt genoeg’, aldus Fred. Benieuwd naar de ervaringen van Fred met de Leki Micro Trail Pro? Je leest het hieronder!

Eerste indruk
Fred vertelt: ‘Als ik de verpakking open, zie ik meteen de kwaliteit van het product. De Leki Micro Trail Pro wordt geleverd in een mooie doos, die niet alleen de stokken bevat, maar ook een opbergtas. Erg handig voor tijdens het reizen. De stokken zijn extreem lichtgewicht, geheel gemaakt van carbon en wegen slechts 195 gram. De delen van de stok zijn verbonden met een zelfsluitend draadsysteem. De grip is de gepatenteerde Trigger Shark 2.0 grip, voorzien van de Shark Frame Strap. Maar, de onderkant van de grip heeft ook nog een verlenging van kurk, waardoor je meer gripmogelijkheden hebt in hellend terrein. Let er op dat deze stokken niet in hoogte verstelbaar zijn, dus kies de goede maat voor jouw lichaam’.

Dagelijk gebruik
Fred vertelt verder: ‘Het in elkaar zetten van de Leki Micro Trail Pro is ontzettend makkelijk en is in een oogwenk gebeurd. Laat de segmenten naar beneden hangen, terwijl je de grip vasthoudt, en maak dan een trekbeweging van boven naar beneden. In één beweging vallen de segmenten stevig in elkaar. Uit elkaar halen is net zo makkelijk: druk op de kleine knop op de bovenste buis en de segmenten laten los. Hoe het zit met de Trigger Shark 2.0 grip? Ik kan je verzekeren dat als je het eenmaal hebt geprobeerd, je verkocht bent. De Shark Frame Strap is eenvoudig in de grip te klikken. Duw met je duim op de bovenkant van de grip en de strap komt los van de stok. Het is kinderlijk eenvoudig, maar zo snel en efficiënt. De Shark Frame Strap heeft een grote, luchtige structuur en zorgt voor optimale krachtoverdracht, zonder drukpunten op de handen. De goede ventilatie gaat transpireren tegen’.

Fred vervolgt: ‘Als je te maken krijgt met hellend terrein, waardoor je de stokken niet meer op de maximale lengte kunt houden, maakt de verlengde grip van kurk het mogelijk om de stokken lager vast te pakken. Hierdoor blijft de hoek van je ellebogen optimaal. En aangezien de strap vast- en losklikt in een oogwenk kun je dit ontelbare keren doen, zonder tijd te verliezen. Om de levensduur van de stokken te verlengen, heeft Leki de uiteinden van de carbon delen voorzien van een aluminium ring. Deze ring gaat het splijten van het materiaal tegen als de segmenten tegen elkaar komen, heel slim. De metalen punt van de stokken is ontzettend hard, hol en biedt ondersteuning in elke hoek. De balans van de stokken is perfect, wat zorgt voor een optimale swing’.

Eindconclusie
‘Met de Leki Micro Trail Pro bevindt je je op topniveau. Het zijn high-end stokken, maar omdat ze zo veelzijdig zijn, zijn ze ook bruikbaar tijdens alle trainingen die je doet. De kleine maat en het lage gewicht zorgen ervoor dat je de stokken op kunt bergen in je waterrugzak, zonder dat je merkt dat je ze bij je hebt. Het Shark Frane Strap systeem is gegarandeerd efficiënt en bovenal comfortabel in het gebruik. Of je nu meedoet met een ultra run of hiervoor traint, deze stokken zorgen altijd voor optimale ondersteuning en verlichting tijdens je strijd. Maar, je bent gewaarschuwd: als je eenmaal met deze stokken hebt gelopen, zal het moeilijk zijn om nog met andere stokken te lopen. Een uitstekend succes, gefeliciteerd Leki!’, aldus Fred.