Review LEKI Micro Trail Pro

Door Marc Weening (MudSweatTrails)

MudSweatTrails is een platform opgezet door én voor enthousiaste Trailrunners in Nederland en België. Trailrunning is een sport die het gevoel geeft dichter bij de natuur te staan. Door hoogtes te bedwingen, door in technisch terrein te lopen en het maximale uit jezelf te halen, zonder te veel op de klok te kijken. Elke run is een nieuw avontuur! In 2009 is MudSweatTrails begonnen om deze passie met meer mensen te delen. Marc Weening heeft de LEKI Micro Trail Pro stokken getest en hier onderstaand review over geschreven.

Marc vertelt: “De LEKI Mico Trail pro is de racevariant onder de stokken. Dit komt tot uiting in het gewicht en het strakke ontwerp. Gemaakt van carbon, dus stijf en licht van stuk. Altijd even controleren op de weegschaal of het opgegeven gewicht klopt. 370 gram zijn mijn stokken (bij 130cm lengte) en de handschoentjes los zijn 40 gram. Hiermee ‘win je’ ongeveer 50 gram op een reguliere set stokken. Als je de stok in drieën (eigenlijk in 4-en) vouwt komt de lengte per deel op 40 cm uit. De strakke handvatten, in dit geval dus zonder polslussen, zorgen ervoor dat je dit model makkelijk aan of zelfs in je rugzak kunt stoppen. Voor de liefhebbers van het lopen met een belt waaraan de stokken worden bevestigd: dit is de meest compacte stok die je hiervoor kunt bedenken. Die ook nog zijn functies qua stijfheid en duurzaamheid behoudt.”

Marc vertelt verder: “De handschoentjes, die bij de stok worden meegeleverd, doe je voor de start van je training of race aan je hand. De klittenband strap zorgt ervoor dat je de handschoen precies op maat kunt ‘aansnoeren’. Heb je je stokken nodig, dan klik je het handschoentje eenvoudig aan de stok door middel van het witte ‘oogje’ dat aan de handschoen is vast genaaid. Wil je de stok weer losmaken van de handschoen, dan duw je de trigger bovenaan de stok met de duim van die hand naar achteren. Na een paar keer droog oefenen gaat dit nagenoeg feilloos. Het handschoentje zorgt ervoor dat je direct kracht kunt overbrengen op de stok, zonder dat je deze met een krampachtige hand hoeft vast te houden.”

“In de uitvoering van de LEKI Micro Trail Pro zijn door de jaren heen een aantal kleine veranderingen doorgevoerd. Deze zijn marginaal te noemen en focussen zich vooral op de kleuren. Misschien is dit wel het beste bewijs dat deze stok gewoon een kloppend verhaal is. In de afgelopen 4 jaar heb ik zelden een probleem met de stok gehad. Behalve het palletje bovenaan, dat door slijtage en vuil er niet meer altijd voor zorgt dat de stok de druk van het gewicht kan houden. Ik heb dit een keer met een nagelvijltje bijgewerkt om dit te verhelpen.”

Marc concludeert: “Houd je van stokken die je het ‘alles is raak’ gevoel geven? Vind je het leuk om grammen te jagen? Houd je er van om af en toe in de racemodus te stappen? Stuk voor stuk redenen om deze stok te overwegen. Je kunt je hier jarenlang de mooiste toppen mee omhoog duwen!”

Lees de hele review terug op onderstaande website.

Wij wensen Marc nog veel plezier met zijn LEKI stokken.

® Marc Weening (MudSweatTrails)