Review Leki Spitfire S en Xplore XT S

Door Alex Hooftman

Alex Hooftman is werkzaam als ski- en snowboard instructeur bij Alpine Sport in Nederland. Daarnaast heeft Alex ook voor de Schneesport Akademie in Oostenrijk gewerkt. Wintersport is een van zijn grootste passies. Hij is een goede én enthousiaste freerider. Alex heeft al diverse indrukwekkende resultaten behaald zoals de Freeride week #1 (2017: 2de), de Dutch Freeride Championships (2015: 2de) en de Nendaz Freeride (2018: 3de)! Alex heeft afgelopen winter een aantal Leki producten getest, waaronder de Spitfire S stokken en de Xplore XT S handschoenen. Met ons deelt hij zijn ervaring.

Alex vertelt: “De Leki Spitfire S 110 cm is een perfecte poederstok, ligt super lekker in de hand en met het geringe gewicht zit deze dan ook nooit in de weg. Breken of buigen komt eigenlijk nooit voor (tenzij je de stok tussen een boom en je lichaam klemt met een val). De poeder basket is ook ideaal, ik gebruik de stok ook altijd bij touren, ik zal nooit diep wegzakken en dit geeft mij daardoor goede ondersteuning”.

Alex vertelt verder: “De Xplore XT S handschoenen zitten perfect, zijn zacht van binnen en ik heb ze bij alle weersomstandigheden aan. Mijn handen zijn nog nooit koud geweest, en zelfs op hele warme dagen krijg je er niet snel zweethanden in. Ze zijn goed waterafstotend, dus nat worden je handen niet. Zelfs met stevig gebruik blijft het leer helemaal heel, waar andere handschoenen toch al sneller kapot gaan. Pas na 1,5 seizoen gebruik beginnen een paar naden los te laten waardoor ze niet meer waterdicht zijn. Zeer goed gezien het aantal dagen dat ze gebruikt zijn in de sneeuw”.

Wij wensen Alex nog veel plezier met de Leki stokken en handschoenen!

Foto’s: Alex Hooftman