Waarom zou je trailrunnen met stokken?

LEKI laat het de trailrunners zelf ervaren

De meeste trailrunners die met stokken lopen doen dat, omdat ze vinden dat het hun prestatie verbetert. En omdat het voor zelfvertrouwen en veiligheid zorgt. De stokken kunnen helpen om je evenwicht te bewaren en de krachten op je benen te verminderen. Maar ook om je klimkracht te vergroten wanneer je rent door een heuvelachtig gebied. Voor trailrunners die pas begonnen zijn, of juist al een tijdje bezig zijn en hun techniek, materiaal en behendigheid willen verbeteren, organiseert LEKI in samenwerking met evenementenorganisatie Bear Sports dit najaar drie clinics Trailrunning... mét LEKI stokken! Op deze manier maken de trailrunners kennis met LEKI en de verschillende mogelijkheden van de stokken en krijgen ze de unieke kans om zelf de voordelen van trailrunnen met stokken te ervaren.

Afgelopen zondag 5 september vond de eerste clinic plaats op de St. Pietersberg, in de omgeving van Maastricht. Onze TCK-collega Erwin Deckers gaf (technische) uitleg over de LEKI stokken en ging samen met de deelnemers een stuk over de St. Pietersberg trailrunnen. Onderweg kreeg iedereen een snack en wat te drinken en na afloop konden ze genieten van een heerlijk stuk Limburgse vlaai. De clinic was een groot succes, alle deelnemers waren zeer enthousiast!

Later dit jaar later organiseert LEKI in samenwerking met Bear Sports nog twee clinics 'trailrunning met stokken': op 17 oktober in de omgeving van het Drielandenpunt in Vaals en op 5 december bij Terhills in Maasmechelen. Meer informatie hierover vind je binnenkort op de website van Bear Sports: https://www.bearsports.nl/events.

Tevens is het team van LEKI op zaterdag 30 oktober met een informatiestand aanwezig tijdens de Bear Trail & Leki Grizzly 100, waarvan LEKI de hoofdsponsor is. Dit betreft een uitdagende trail van, jawel, 100 kilometer door de Voerstreek in Zuid-Limburg.